Hívjon minket!
+36 (42) 403-049


SCC Munkabiztonsági, munkaegészségügyi és környezetvédelmi minősítést szerzett a TRIÁSZ-95 Kft.

2017. - Hírek

SCC Munkabiztonsági, munkaegészségügyi és környezetvédelmi minősítést szerzett a TRIÁSZ-95 Kft.

Örömmel tájékoztatjuk meglévő és leendő Partnereinket, hogy a TRIÁSZ-95 Kft. megszerezte az SCC Biztonságirányítási rendszerének tanúsítását.

Az SCC (Vállalkozók Biztonsági Tanúsítványa) célja: a balesetek számának csökkentése. Olyan jelentős, biztonságot és egészséget veszélyeztető tevékenységet végző szervezetek szerezhetik meg, akik pl. a gáz- és olajiparban, vegyi gyárakban stb. végzik munkájukat, illetve nyújtanak szolgáltatásokat. Az 1994-ben Hollandiában kialakított, majd 1995-ben Németországban is bevezetett szabályozás időközben – Belgium, Ausztria, Svájc csatlakozásával – európai „SCC Platformmá” bővült, aminek fő feladata a rendszerek összehasonlíthatóságának és a kölcsönös elismerésének egyértelműsítése. A tanúsítvány igazolja, hogy a vállalkozásunk munkája során megfelel a rendszer munkabiztonsági, munkaegészségügyi és környezetvédelmi követelményeinek.

Az SCC alkalmazásával a szervezetünk megbízhatóan, biztonságosan, a Megrendelő igényei szerint tudja teljesíteni feladatát. Az SCC az adott iparágban termelő, és szolgáltató szervezetek számára egyaránt megfelelő. Az SCC tanúsítvány egész Európában elismerik és elfogadják, mely a munkatársaink biztonsági tudatosságának emeléséhez is hozzájárul.

A biztonság és a munkavédelem ugyanúgy fontos a vállalkozásunk és a dolgozóink számára is. A munkavédelem mindenki részéről többlet erőfeszítést igényel, ugyanakkor nem lehet előre tudni, hogy igyekezetünk meghozza-e a várt eredményt, illetve milyen eredményességgel segítette a problémák elkerülését.

Az alap biztonsági ismeretek a munkavédelem, egészség, biztonság és jó munkahelyi közérzet terén a dolgozóink alapvető érdekét szolgálják. Nyugodtan kijelenthetjük ugyanakkor, hogy a munkavédelem irányába tett erőfeszítések hozzájárulnak a balesetek valószínűségének és a munkaköri ártalmak csökkentéséhez, ezáltal a vállalkozásunk megítélésében is kritikus szerepük van.

A Megrendelőket és a szerződő vállalatokat törvényi kötelezettségek terhelik saját, illetve a másik fél dolgozóinak kockázatos helyzetektől való megvédése tekintetében. A Megrendelőnek ezen túlmenően kötelessége, hogy távol tartsa azokat a kevésbé biztonságos szerződő Vállalatokat, amelyekről tudja, hogy a dolgozók biztonságával és egészségével kapcsolatos rendelkezéseket nem tartják be.

Az eljárási módok elég szerteágazóak, a gyakorlatban azonban a legtöbb Megrendelő csak azokkal a vállalatokkal köt szerződést, amelyekről tudja, hogy számukra a minőségi és munkavédelmi szempontok fontosak, és rendelkeznek az ezt igazoló bizonyítványokkal és tanúsítványokkal.