Rafibra Duplafalú Rendszer

RAFIBRA DUPLAFALÚ RENDSZER  (RDF).

Helybeni munkavégzés, nincs szükség sem projektális tervezésre, sem engedélyezésre, sem földmunkákra.

A Rafibra által kifejlesztett eljárás egy régi, egyfalú, vagy sérült tartályból hoz létre egy teljesen tömör duplafalú tartályt, majd ellátja azt egy beépített szivárgásjelző berendezéssel is.

A tartály kialakításából adódóan, az állandó mérés alatt álló rétegközi kamrának köszönhetően, elkerülhető a szivárgás, s ezáltal a talajszennyezés. A szivágásjelző vizuális és hangjelzéssel figyelmeztet, ha a rétegközi kamrába folyadék kerül, így biztosítva a tartály számára állandó védelmet.

AZ RDF ALKALMAZÁSA

Bármilyen tipusú tartályra alkalmazható, legyen az  új vagy használt, föld alatti vagy felszíni, üvegszálas vagy acéltartály, mivel az általunk használt környezetbarát gyanta és egyéb kötőanyagok bármilyen felülethez tapadnak.

A tartálybélésnek három fő kritériumnak kell megfelelni:

 1. Az anyag tartályfalhoz való tapadása (megragadása). 18 MPa
 2. A bevonat kémiai ellenállása (100% aceton, alkohol, etanol, adblue, Jet A1 rezisztens).
 3. A mechanikai ellenállása, amely megfelel 7mm acélfelületen lévő műanyagénak.
AZ RDF ELŐNYEI
 • A régi egyfalú, vagy elhasznált, sérült tartályok helyben duplafalúsíthatók, vagy javíthatók, nincs szükség sem projektális tervezésre, engedélyezésre, vagy földmunkákra, így a kúton nincs üzemidő- és bevételkiesés.
 • A duplafalú rendszerbe épített szivárgásjelző berendeszés tartós és állandó védelmet biztosít a tartálynak.
 • A rendszer megakadályozza a talajszennyezést és a felhalmozott széhidrogén szennyezést, abban az esetben ha bármelyik falon, akár a külsőn, akár a belsőn szivárgás történne.
 • Ha a külső fal perforálódik, a rétegközi kamrán kívül eső szigetelőréteg még védelmet biztosít.
 • A rétegközi kamra, amely két üvegszál erősítésű műgyanta réteg között helyezkedik el, biztosítja a régi tank külső fém falának passzív belső védelmét.
 • Az Első fal, a rétegközi Kamra és a Második fal együttesen egy monolit, tömör rendszert alkotnak, mivel azonos anyagból készülnek, műgyanta  és üvegszál keverékéből tevődnek össze, amely tapadásában megfelel az UNE 53991 normának.
 • A monolit szerkezet miatt az anyagban nem keletkezik sem nyomás, sem terhelés, amely miatt a bélelőrétekek vagy a két fal elválhatna egymástól.
 • 20 év garanciát kínálunk minden elvégzett munkára.

A TARTÓS ÉS AUTOMATIKUS SZIVÁRGÁSJELZŐ BERENDEZÉS BESZERELÉSE A MEGFIGYELŐ KAMRÁBAN

 A dupla falú bélelés kialakítása után a megfigyelő kamrát állandó és automatikus szivárgásjelző berendezésel látjuk el, amely az engedélyezett és akkreditált EN-UNE 13160 normának megfelelően lehet:

 • Vákum vagy nyomás által vizsgált.
 • Folyadék által vizsgált. A megfigyelő kamrában lévő folyadék megfelel az UNE 62350 – 4 : 1999 normának, miszerint az nem lehet mérgező anyag. Ajánlott továbbá, hogy fagyálló anyag legyen (mínimum–20 ºC-ig). Antibakteriális adalékanyagokkal rendelkezik, biológiailag lebomló és színezőanyagot is tartalmaz, a rétegközi kamrában történő gyorsabb azonosíthatóság végett.

Ez a rendszer lehetővé teszi a tartály bármely rétegében lévő szivárgás azonnali felismerését, hiszen a hang és vizuális jelzések azonnali riasztást adnak.

RAFIBRA SGB Rendszer

RAFIBRA VIA-RADIO