A benzinkút építés és a környezetvédelem

benzinkút építés

A benzinkút építés egyike azoknak a projekteknek, amiket szigorú szabályok kötnek. Egy robbanásveszélyes és gyúlékony anyagokat tároló helyszínre ez fokozottan igaz.

Tartályok a benzinkutakon

Az üzemanyag hasznos, hiszen napi szinten működtetik vele a járműveket, ugyanakkor veszélyes is. A különböző típusú anyagok a veszélyességi besorolásuknak megfelelő üzemanyag tartályba kerülnek. Az érvényes besorolás szerint, összesen öt osztályba lehet sorolni az anyagokat a nem tűzveszélyestől a fokozottan tűz-és robbanásveszélyesig.

Az üzemanyagok az első és a harmadik osztályba tartoznak. Az első vagy ‘A’ osztály a benzin, a bioetanol vagy a repülőgépbenzin. A harmadik vagy a ‘C’ osztály a Diesel motorok és hajók gázolaját és az ipari fűtőolajat is jelenti.

A benzinkutakon tárolt üzemanyag tehát a besorolás szerinti követelmények alapján tervezett és gyártott tartályokban kaphat csupán helyet. A gondos tárolás ellenére is bármikor történhet baleset, ezért figyelmet kell fordítani a benzinkút építés helyszínének a kiválasztására is.

A benzinkút helyszínének kijelölése

Ahol benzinkút épül, ott jellemzően nő a terület környezeti terhelése, ezért zöld területre építkezni nem javasolt. Készülnie kell környezeti értékelésnek, ha a kiszemelt terület jellege miatt ez indokolt. A növényekre, a talajra, a vízre és az állatokra, illetve azok élőhelyére is hatással van egy ilyen létesítmény.

A kész benzinkúthoz hulladékkezelési terv, olajszennyeződés elleni védelem is szükséges.

A lakott területekhez, a lakóépületekhez képest meghatározott távolságra lehet kijelölni egy benzinkút végleges helyszínét. Egy töltőállomáson csak meghatározott mennyiségben tárolható üzemanyag a kijelölt besorolási osztályokból.

A cégünk azért jött létre, hogy a benzinkutak építésében, karbantartásában részt vegyen. A szakmai rutinunk és hozzáértésünk támogatja ezeknek a létesítményeknek a biztonságos megépítését és fenntartását. Amennyiben kíváncsi az ajánlatunkra, lépjen kapcsolatba velünk az elérhetőségeink egyikén!