Benzinkút építés a célokra szabva, de mindig szakszerűen

benzinkút építés

A benzinkút építésnek többféle célja lehet, ám funkciótól és egyedi igényektől függetlenül a szakszerűség az első, és nálunk éppen erre számíthat!

Az üzemanyagtöltő állomás lehet kereskedelmi célú létesítmény, ez az egyszerű, közforgalmú benzinkút, ami járműveket és munkagépeket is kiszolgál. Bár a legtöbb ember erre gondol elsőként, ám az alapvető funkción túl is merülhetnek fel lehetőségek, hiszen üzemanyagra számos egyéb területen van szükség. Nézzük milyen típusok vannak még:

•    Üzemi töltőállomásoknak nevezzük a saját tulajdonú munkagépek és gépjárművek töltésére létesített benzinkutakat.

•    A vasúti, vízi és légi járművek töltésére szolgáló egységek a különleges üzemanyagtöltő állomások kategóriájába tartoznak.

•    Léteznek ezeken felül konténeres töltőállomások, valamint nagykereskedelmi és önkiszolgáló létesítmények is.

A biztonsági előírások betartása funkciótól függetlenül bármilyen benzinkút építése esetén különösen fontos, hiszen az üzemanyag önmagában veszélyes anyagnak minősül. A biztonságos üzemelés és környezeti károk elkerülése érdekében tehát az első lépés mindig a gondos tervezés, majd pedig az engedélyeztetés.

Amint minden készen áll, kezdetét veheti maga az építés a tartálytelepítéssel, komplett gépészeti kivitelezéssel, technológiai szereléssel együtt. Az utolsó lépések között is fontos teendők vannak, ide tartozik többek között a hitelesítés és kútoszlopok, illetve a vezérlő rendszer beüzemelése.

Mindezek ismeretében egyértelmű, hogy a benzinkút építés jelentős szakmai jártasságot és tapasztalatot követel, ismerni kell az aktuális szabályozásokat. Jó, ha ezen felül a piaci igényekkel is tisztában vannak a szakemberek, ez a garancia arra, hogy az üzemanyagtöltő állomás minden részletében eleget tesz majd az elvárásoknak.

Ha Önt is érdekelné a benzinkút építés, és profi munkát szeretne kapni, akkor a mi cégünkre van szüksége! Közel három évtizedes szakmai múltunknak köszönhetően átfogó szolgáltatást tudunk biztosítani az engedélyeztetéstől a beüzemelésig, bármilyen célú töltőállomásra legyen is igény. Forduljon hozzánk bizalommal!