Benzinkút építés korszerűen?

benzinkút építés

A benzinkút építés az üzemanyagtöltő állomások tervezését és kivitelezését egyaránt magába foglaló tevékenység. A biztonság mellett a korszerűség is mérvadó szempont.

A korszerű benzinkút jellemzői

Mitől különbözik a modern létesítmény az elavult állomásoktól?

1. Alapvető szempont, mint a legtöbb épület esetében, az energia hatékony fenntartás. A világításnak fontos szerep jut egy benzinkút működtetésében, hiszen éjszaka és sötétedés után is nyitva áll az autósok előtt, ennélfogva szükség van a kivilágításra. Ma már az energiatakarékos LED izzók használata egyre inkább elterjedőben van. Ez nemcsak a magáningatlanokra vagy az irodákra igaz, hanem az egyéb létesítményekre is.

Az új benzinkutaknál ilyen fényforrásokat alkalmaznak, a régi állomásokat pedig a korszerűsítéskor ilyen izzókkal látják el. A LED lámpák a hagyományos égőknél akár 50-75 százalékkal kevesebbet tudnak fogyasztani és még a fényük is jóval erősebb. Szintén ezek mellett az égők mellett szól, hogy az élettartamuk is hosszabb. A LED technológia támogatja a környezetbarát energiahasználatot, mert alacsonyabb a CO2 fogyasztása is. A napelemmel ellátott tető szintén előnyös újítás. A korszerű technológiák alkalmazása támogatja az üzemanyagtöltő állomások energia és költségmegtakarítással járó fenntartását.

2.  A műszaki megoldások és a technológiai rendszer is támogatják a biztonságos, ezzel párhuzamosan pedig korszerű működést. Az üzemanyag tartályoknak duplafalú tárolókat telepíthetnek, szivárgásérzékelővel ellátva. A vásárlók igényeinek széleskörű kiszolgálása és a hatékony tankolás mellett a környezetvédelemre is hangsúlyt fektetnek a tervezők. A vásárlóknak például ki lehet helyezni tankoló automatát is, ami a zárva tartási idő alatt is elérhetővé teszi az üzemanyag vásárlást.

A benzinkutak megépítésében vegye igénybe a mi cégünk szakmai hozzájárulását és a továbbiakban a karbantartással, tisztítással, javításokkal kapcsolatban is örömmel állunk a rendelkezésére. A szolgáltatásainkról kérjen további tájékoztatást a honlapunkon szereplő elérhetőségek egyikén!