Benzinkút-karbantartás: bízza ránk!

benzinkút karbantartás

Egy benzinkút karbantartása pont ugyanannyira szükséges, mint bármi másé, ám fontos, hogy a feladatokat szakértőkre bízzuk!

Az utóbbi évtizedekben a sokszorosára nőtt az autók száma, és nem csak hazánkban, de az egész világon egyre több üzemanyagtöltő állomásra van szükség. A nagyvállalatok által üzemeltetett kutak rendszeres karbantartásokon esnek át, ám nem szabad elhanyagolni a kisebb, magánkézben lévő benzinkutak karbantartását sem, hiszen ez jelentősen megnöveli az üzembiztonságot és a rendszer élettartamát is.
A kútoszlopok és az ezekhez tartozó rendszerek komoly igénybevételnek vannak kitéve mind mechanikai, mind kémiai szempontból, ami akár meghibásodást is eredményezhet, ráadásul egy kisebb probléma is vezethet komoly gondhoz, amelynek kijavítása nem csak tetemes költséggel járhat, de ekkor akár még forgalomkiesés is lehet, ami tovább növeli a költségeket. A rendszeres ellenőrzéssel és a szakszerűen végzett benzinkút-karbantartással azonban nagymértékben csökkenthető a meghibásodások esélye, illetve a balesetek kockázata, emellett akár hosszú évekkel is meghosszabbíthatja a benzinkút rendszereinek élettartamát.

Ami a benzinkút-karbantartások gyakoriságát illeti, ezt leginkább a forgalom, illetve a megrendelői igények  befolyásolják. A karbantartás ráadásul nem feltétlenül teljes állapotmegőrzést jelent, hiszen a különféle rendszereknek különböző lehet a leterheltsége, ezért minden esetben állapotfelméréssel kezdődik a folyamat, majd azon rendszerek javításával fejeződik be, amelyeknek szükségük van némi törődésre. Ilyenkor lehetséges a kútoszlopok átvizsgálása, majd javítása, a lyukadásjelző berendezés felülvizsgálata, a pisztolygőz- és gázinga-rendszer tanúsításának lebonyolítása, a tárolótartály és csővezetékeinek valamint szerelvényeinek tömörségi próbája, tisztítása, szerkezeti vizsgálata és hitelesítése, valamint a csapadékvíz-olajfogó ellenőrzése és szükség szerinti javítása.

Cégünk minden engedéllyel és eszközzel rendelkezik, ami a benzinkutak karbantartásához elengedhetetlen, szakembereink a szükséges tudás birtokában, rutinnal és precízen végzik munkájukat. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége a benzinkút-karbantartással kapcsolatban, illetve, ha szeretne megbízást adni cégünknek, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!