Légszennyezés mentes tartályszellőzetetés Ecofilterrel!! Nincs benzingőz, nincsenek toxikus gázok a tartályon kívüli munkaterületen!

Az Ecofilter használatának célja az illékony szerves vegyületeket tartalmazó tartályok biztonságos és környezetbarát szellőztetése egy olyan eljárással, mely teljes egészében eltávolítja a robbanásveszélyes gázokat a rendszerből a tartályon végzett karbantartási, tisztítási vagy javítási munkálatok megkezdése előtt.

A leürített, szerves illékony vegyületet tartalmazó tartályok légterét ezen berendezés segítségével mentesítjük a veszélyes gázoktól úgy, hogy azok nem kerülnek a környezetbe, így a korábban ebből eredő baleset előfordulásának esélyét, az esetleges egészségkárosodást és a környezetterhelést (légszennyezést) szüntetjük meg.

November 14-én Ecofiter technológiai bemutatót tartottunk a MOL Zrt. munkatársainak Kendersen. Az eseményen részt vettek a MOL Zrt. karbantartási, munkabiztonsági és beszerzési részlegének képviselői, valamint a Gia Hungária Kft. munkatársa is. Büszkék vagyunk rá, hogy a bemutató során dokumentált kontroll mérési adatatok is igazolták az eljárás hatékonyságát, ugyanis az Ecofiter szellőztető berendezés használata után a benzines tartály felnyitásakor 0% ARH-t mutattak a műszerek, vagyis a tartály légtere és annak környezete tökéletesen biztonságos munkaterületté vált!

Az eljárás előnyei:

  1. Az eljárással egy teljesen zárt, nyomástartó rendszert képezünk, amellyel a tartály benzingőz tartalmát a 0%-ra csökkentjük. Az szellőztetés előtt a rendszert mechanikailag csak egyszer, minimálisan bontjuk meg, amikor a tartályból kiszívjuk a maradék üzemanyagot, amely kibocsájtás megfelel egy tankolás által a légtérbe kerülő benzingőznek.
  2. 0% benzingőz és egyéb toxikus gáz emisszió a szellőztetés során, nincs környezetszennyezés és egészségkárosító hatás.
  3. 0% robbanásveszély, teljes munkabiztonság.
  4. A töltőállomás a szellőztetés alatt is zavartalanul üzemelhet.
  5. Nincs bevétel kiesés vagy a munkálatok miatt elveszített klientúra.
 

Az Ecofilteres tartályszellőztetés során a töltőállomás zavartalanul üzemelhet!