A tartályvizsgálat és tartályhitelesítés a vállalkozás érdeke is

Tartályvizsgálat és tartályhitelesítés szakszerűen

Tartályvizsgálat és tartályhitelesítés szakszerűen, a szabályoknak megfelelően, hogy az üzemanyag tartályokra sokáig lehessen számítani!
Az üzemanyag tárolására szolgáló tartályok használata szigorú előírásokhoz van kötve, melyeket minden üzemeltetőnek kötelessége betartani. Az intézkedések célja alapvetően a biztonságos körülmények megteremtése, ami kiemelten fontos, lévén, hogy veszélyes anyag tárolásáról van szó. Időről-időre nem maradhat el a tartályvizsgálat és a tartályhitelesítés sem, melyek a balesetek, illetve környezeti károk megelőzése mellett azonban a vállalkozás érdekeit is szolgálják.
Míg a tartályvizsgálat öt-, illetve tízévente esedékes, az időszakos tartályhitelesítést tizenöt évente kell megismételni. Viszonylag ritkán kell tehát foglalkozni a teendővel, sokan mégis úgy gondolják, hogy mindez csak plusz teher és extra kiadás. A biztonság mellett azonban ezek az ellenőrzések egyben abban is segítséget nyújtanak, hogy az üzemeltetők pontos képet kapjanak a tartályok állapotáról. Nem kell váratlan leállásokkal, jelentős kiadásokkal számolni, hiszen a komoly problémák megelőzhetőek ezekkel az intézkedésekkel, az esetleges javítások pedig tervezhetővé válnak. A tartályvizsgálat és a tartályhitelesítés egyaránt beütemezhető, ezzel szemben az elhanyagolásuk miatt esetlegesen bekövetkező gondok nem azok. Nem érdemes tehát „kötelező rossznak” tekinteni ezeket az ellenőrzéseket, sőt, kifejezetten ajánlott nagy figyelmet szentelni nekik. A szakmai részletekben természetesen egyetlen üzemeltetőnek sem kell elmerülnie, azt viszont alaposan meg kell fontolni, hogy milyen cég végezze a szükséges teendőket.
Amennyiben Ön is szeretne szabályosan eljárni és egyben vállalkozásának is kedvezni, bízza ránk a tartályok ellenőrzését! A tartályvizsgálatot és a tartályhitelesítést a szakmai követelményeknek megfelelően, precízen végezzük, így velünk csak előnye származik a kötelező intézkedésekből. Ha esedékessé vált a tartályvizsgálat, vagy éppen a tartályhitelesítés ideje érkezett el, forduljon hozzánk bizalommal!