Tartálytisztítás lépésről-lépésre

Tartálytisztítás

Tartálytisztítást csak kiemelkedő szakértelemmel lehet végezni. Ellenkező esetben a munka minősége és biztonsága is veszélybe kerül.

Az üzemanyagok tárolására tervezett tartályok a veszélyes, gyúlékony, mérgező anyagok tárolására alkalmas tartályok közé sorolhatóak. Ezekre a tartályokra egységesen vonatkozik a szabályzat, ami kimondja, hogy időszakosan tisztításnak és vizsgálatnak kell alávetni őket.

Mielőtt a tartályt vizsgálatnak vetik alá, azt megelőzően meg kell tisztítani, illetve kiüríteni. A tisztításhoz speciális felszerelés és robbanásbiztos eszközök is kellenek. Nemcsak az alkalmazott felszerelés segíti a biztonságos lebonyolítást, de a munka során pontosan betartott protokoll is.

Az első lépések közé tartozik, hogy a tartálytisztítást végző szakembereknek előzetesen tájékozódnia kell a tartályban tárolt anyagokról. Meg kell ismerniük alaposan a feladathoz kapcsolódó veszélyforrásokat és kockázatokat is. Minden egészségügyi, környezetvédelmi és biztonsági előírásnak megfelelő engedélyekkel, eszközökkel és felkészültséggel kezdhetnek bele a tisztítás előkészítésébe és lebonyolításába. Előfeltétel, hogy az adott tartály típusához megfelelő tisztítási technológiát képesek legyenek teljes mértékben alkalmazni. A megfelelő szellőztetés nélkül nem lehet a tartálytisztítást elvégezni.

A munka végeztével a tartályt eredeti állapotában, használatra teljesen alkalmasan kell átadni a megrendelőnek. El kell készíteni a jegyzőkönyvet a tartálytisztításról, ezt követően a munkaterületet pedig rendezetten átadni és a hulladékot a környezetvédelmi szabályoknak megfelelően gyűjteni, elszállítani.

A képzett szakemberekből, rutinos kollégákból álló csapatunk kiemelkedő színvonalon végez tartálytisztítást. A különböző okokból szükségessé váló tisztítást ugyanolyan alaposan és az egyeztetett határidő betartásával végezzük el. Amennyiben a mi szolgáltatásunkkal tervez, úgy garantálni tudjuk, hogy meg tudja tartani a vállalkozása szolgáltatásainak és termékeinek megszokott színvonalát.