Tartályvizsgálat szivárgás megelőzéséhez

tartályvizsgálat
tartályvizsgálattal elkerülhető a szivárgás, csökkenthető a szivárgásveszély. Az előírt gyakoriságú vizsgálatnak megvan az eredménye.
A benzinkutak működését szigorú szabályok határozzák meg, hiszen veszélyes anyagokat tárolnak és veszélyes anyagokkal dolgoznak a kutakon. Minden benzinkútnak komolyan kell vennie a hatósági előírásokat, mert ha hanyagságot tanúsít, akkor a vállalkozás működését sodorja veszélybe, nem beszélve a környezet biztonságáról. A tartályvizsgálat egyike a legfontosabb ellenőrzéseknek, amit szakemberrel kell elvégeztetni.
A tartályvizsgálatnak megvan a kiszabott gyakorisága, ez azt jelenti, hogy öt és tíz évente kell a tartályvizsgálatot megszervezni. Mi történik, ha ezt elmulasztják? Egyrészt a benzinkút pénzbírságra és büntetésre számíthat, másrészt kockáztatja, hogy bezárathatják. A gyúlékony, mérgező anyagok tárolása, használata nem játék, ezért biztosítani kell hozzá a biztonságos feltételeket. Az anyagok tárolásához használt tartályok műszaki állapotát ellenőrizni kell. Az állapotfelmérés alkalmával fény derülhet a tartály hibáira. Az egyik legveszélyesebb hiba a tartály sérülése, mert az a veszélyes anyagok szivárgásához vezethet. A szivárgásveszély biztonsági kockázattal jár és ha nem semlegesítik, akkor robbanáshoz vagy egyéb katasztrófához vezethet. A rendszeres tartályvizsgálattal ezeket az eseményeket lehet megelőzni sikeresen. Amellett, hogy a balesetek elkerülhetőek, a kárrendezés költségeivel és a büntetéssel sem kell számolnia a tulajdonosnak. A tartályok aktuális állapotának ismeretében el lehet végezni a szükséges javításokat és karbantartást a szivárgás megelőzésére.
tartályvizsgálat csak akkor lesz eredményes is, ha megbízható ellenőrzés történik. A szükséges tevékenységet mi elvégezzük, a vizsgálatról jegyzőkönyvet készítünk. Lépjen velünk kapcsolatba, ha esedékes az öt éves vagy a tíz éves ellenőrzés és minden előírást betartva elvégezzük a feladatot! Az időpont egyeztetéshez keresse a kollégáinkat az egyik elérhetőségünkön!